AKTUELNO

Za osumnjičenim za ubistvo Ljiljane Simić, kanadske državljanke čije je beživotno telo pronađeno je pre dve noći u hercegnovskom selu Mokrine, policija i dalje traga, a prema pisanju lokalnih medija on je pobegao u Foču.

Novljanin Zoran Marić (47) osumnjičen je da je ubio Ljiljanu Simić (54), a potom prodao njen automobil i trošio novac sa njene viza kartice.

Zbog sumnje da je saučesnik u tom zločinu, policija je juče uhapsila državljanina BiH Radomira Delića, nastanjenog u Herceg Novom.

Marić je višestruki povratnik u izvršenju krivičnih dela, a hapšen je pre dva meseca.

Beživotno telo Ljiljane Simić pronađeno je pre dve noći u hercegnovskom selu Mokrine. Njen nestanak 6. septembra policiji je prijavila porodica, nakon što se nije ukrcala u avion kojim je trebalo da odleti za Kanadu.

Foto: Facebook.com

Uprava policije nije se zvanično oglašavala, ali su nezvanično kazali da sa “velikim stepenom verovatnoće” mogu reći da je beživotno telo pronađeno u Mokrinama - osoba nestala u Kotoru. Ona je poslednji viđena 5. septembra u Kotoru.

Njen bivši suprug, Vladimir Krstanović, “Vijestima” je rekao da ih je kotorska policija u petak obavestila da su “za petama osobama koje sumnjiče za kidnapovanje Ljiljane”, ali i da su im nagovestili da se “spreme za najgore”.

Kazao je i da su inspektori do ubice došli nakon što su im dostavili listing korišćenja kartice njegove bivše supruge.

“Moja bivša supruga u Crnu Goru sada je došla samo da proda stan u Kotoru. Rekla mi je da će ga prodati za 210.000 evra i da su joj agenti već pronašli manji, koji će kupiti za 100.000 eura... Ne znam da li je to uradila, ali javila se da dolazi i ovamo nije došla. Tada su nam njene komšije rekle da su je poslednji put videli 5. septembra kako sa koferima izlazi iz stana... Obavestio sam RCMP (Kraljevska kanadska konjička policija) i kanadsku Ambasadu u Beogradu o nestanku, a komšinica sa kojom je Ljiljana bila bliska pošla je u kotorsku policiju i spojila nas sa njima”.

Objašnjava da je policija prvo ispitivala Ljiljaninog bivšeg partnera iz Podgorice, koji im je pomogao:

“Rekao im je da joj je dao SIM karticu kada je sletela u Podgoricu, a onda su tim tragom došli do broja Zoran Marića, sa kojim je imala mnogo razgovora. Snimljen je i da tri noći, nakon nestanka, ulazi u njen stan, ali i kako njenim ‘nisanom’ dolazi na jednu pumpu i pokušava da plati njenom karticom. Inspektorka, koja nam je svih ovih dana bila podrška, rekla nam je da se na snimku vidi da je na suvozačevom mestu ženska osoba, ali da nisu utvrdili je li to Ljiljana”.

Ispričao je i da ih je inspektorka koja je vodila slučaj obavijestila i da su saznali da Marić pokušava da proda automobil i da su htjeli da ga uhvate u klopku.

“Imali su dogovorenog kupca, ali Marić se nije pojavio. Istog dana njeno vozilo zaustavljeno je u Nikšiću. Čoveka koji je upravljao džipom pitali su odakle mu automobil. Rekao im je da ga je kupio od Zorana, a da je žena čiji je automobil otišla u Kanadu i da se više nikada neće vraćati u Crnu Goru. To mi je bilo užasno sumnjivo i ispostavilo se da sam opravdano strahovao...”

#Crna Gora

#Ljiljana Simić

#nestala