AKTUELNO

Očuh stradale devojčice kaže da je supruga van sebe od bola, ali da ne sme da uzima lekove za smirenje jer se porodila pre sedam dana.

Jedanaestogodišnja Nikolina stradala je u požaru koji je u noći između petka i subote oko 2:20 časova zahvatio porodičnu kuću u Jajcu.

Iako se još ne zna uzrok požara, pretpostavlja se da je požar izazvala sveća jer porodica Ćosić godinama živi bez električne energije u trošnoj kući, piše Jajce Online.

- Došlo je do požara u ulici Ive Andrića u Opštini Jajce u kojem je smrtno stradalo dete. Na teren su odmah izašli službenici policije kao i vatrogasci. Požar je ubrzo ugašen, a trenutno se utvrđuje šta je tačno pokrenulo požar - rekli su u MUP.

Majka Neda i očuh Suad pokušali su da izbave devojčicu iz sobe u plamenu, ali nisu uspeli.

- Juče sam ceo dan radio oko drva i umoran sam došao kući. Jako rano sam legao da spavam tako da se nisam budio do kobnog momenta kad sam osetio dim. Ja i supruga odmah smo ustali i krenuli prema njenoj sobi, ali nismo mogli da uđemo od plamena da spasimo našu Nikolinu. Supruga se odupirala i htela je kroz plamen da uđe, ali jedva sam je sprečio jer i ona bi sigurno nastradala - priča drhtavim glasom Suad.

Nedavno su dobili prinovu, Neda je na svet donela još jednu devojčicu. Osim toga imaju još jednu devojčicu koja ima svega 16 meseci.

- Teško preživljavamo sve ovo, a najgore je to što se supruga porodila pre 7 dana. Ne sme nikakve lekove da pije jer hrani bebicu. Ovo je težak udarac za sve nas, a za nju pogotovo jer psihički je skroz pala - kaže Ćosić za Jajce Online.

Porodicu Ćosić danas je posetio opštinski načelnik, i direktorka Centra za socijalni rad Jajce koji su ih izmestili iz trošne brake u prinudni smeštaj i uručili im pomoć.

Iz barake su izašli s par kesa samo, sve sto su imali izgubili su u trenu.

- Ostali smo bez ičega, sve nam je potrebno. Hrane imamo za nekoliko dana, a najviše nam nedostaje garderoba za nas, ali i za decu. Pored svega najveći problem su pelene za bebe, lekovi i ostale potrepštine - kaže Suad Ćosić.

"Bila je predivno dete"

Od Nikoline se opraštaju i uposlenici OŠ “Berta Kučera” kao i njene školske kolege.

- Još smo tužni kao i u trenutku kada smo saznali da Nikoline više nema. Iskreno saosećamo s gubitkom, jer Nikolina nije bila samo naša učenica, ona je bila neverovatna devojčica i u razigranosti i dobroti uprkos svim životnim nedaćama uzor mnogima od nas. Ponosni smo što je bila deo našeg života, kao što će to biti i dalje dok se ne sretnemo na nekom boljem mestu - rekli su iz ove školske ustanove.

Ona je bila uzorno dete i pored nehumanih uslova života imala je vremena da trenira i košarku u KK “Vodopad” Jajce.

- E živote, težak li si! Nikolina moje dete – kad je prvi put došla na trening kakvu je energiju unela u grupu – kulturna, vesela, raspričana devojčica, puna života, uporna i marljiva. Bilo mi je drago raditi s njom i slušati njene priče, zaista je znala izmamiti osmeh na lice. Počivaj u miru anđele mali, sad si na nekom boljem mjestu. Mirno spavaj - poručio je njen trener Kenan Čejvan.

#Požar

#region