AKTUELNO

"Republika Srpska smatra da Kosovo ne zaslužuje da bude priznato", izjavio je srpski član Predsedništva BiH.

Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, danas je na konferenciji za medije u Istočnom Sarajevu, komentarišući sednicu Predsedništva u Sarajevu, na kojima su bile tačke priznja Kosova i izmeštanja Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem da je on bio protiv priznanja Kosova, a Šefik Džaferović i Željko Komšić “za”.

- Kosovo ne može biti priznato. Republika Srpska smatra da Kosovo ne zaslužuje da bude priznato - rekao je Dodik i naveo je da će se o ovom pitanju izjasniti Narodna skupština Republike Srpske, piše Avaz.

"I dalje smatram važnim da Ambasada bude u Jerusalimu"

Dodik je potvrdio jda je u Predsedništvu BiH odbijen njegov zahtev za izmeštanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim, ali ističe da i dalje smatra da je važno da to bude i učinjeno.

- To je važno jer je to dokaz prijateljstva prema BiH i prema Srbiji, Izraelu, i smatram da treba podržati napore da odredi sedište i da se to poštuje - rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

On je podsetio da su druga dva člana Predsedništva BiH bila protiv tog predloga.

- O dnevnom redu se ne glasa, nego se to prihvata. Šefik Džaferović i Željko Komšić su glasali protiv, ja sam bio za. Videćemo šta će biti sa sudbinom ovog predloga i kako će se to kretati", naveo je Dodik.

Dodik je razgovarno i o pandemiji virusa korona, navodeći da je BiH ušla u globalni proces nabavke vakcine.

Jedna od tema, dodao je, bila je i migrantska kriza, ističući da će biti angažovan dodatni broj pripadnika Granicne policije u cilju sprečavanja ilegalnih migracija.

#Kosovo

#Milorad Dodik