AKTUELNO

Njen nestanak prijavljen je 6. septembra.

Crnogorska policija traga za Ljiljanom Simić (54), čiji nestanak je prijavljen 6. septembra, kada je i trebalo da iz Kotora otputuje za Kanadu, što nije učinilaIz Uprave policije su saopštili da im je prijavljen nestanak Simićeve i da pokušavaju da joj uđu u trag.

Njen nestanak policiji je prijavila porodica, nakon što Simić, koja više od pola godine provodi u Kotoru, 6. septembra nije ušla u avion kojim je tog jutra trebalo da otputuje u Kanadu.

Medijima se obratio njen bivši suprug Vladimir Krstanović, objašnjavajući da je Simić poslednji put viđena 5. septembra u Kotoru, dok je s koferima u rukama napuštala stan.

Foto: Facebook.com

On je napisao da Simić godišnje provodi sedam ili osam meseci u Kotoru, a da je ostatak godine u Kanadi s decom i porodicom.

“Ljiljana je uplatila avionsku kartu za 6. septembar 2020. godine. Imala je let iz Dubrovnika, s polaskom u 9.30 ujutru... Uopšte nije sela na taj let i gubi joj se svaki trag. Stupio sam u kontakt s policijom u Kotoru... Da je propustila avion sigurno bi se javila meni, našoj djeci ili familiji”, napisao je Krstanović.

On dodaje da su im čudne finansijske transakcije s kartice koju koristi njegova bivša supruga, a o čemu njihovoj ćerki stiže izveštaj.

“Pregledali smo sve račune u poslednjih šest meseci. Ljiljana je trošila mesečno oko 4.000 dolara. U zadnjem mesecu je pazareno i više puta podignut je novac s kartice - potrošeno je i skinuto skoro 17.000 dolara. Viza centar je ugasio taj račun, dok im se Ljiljana ne javi. Ona nikada nije bila bez novca, niti je podizala u kešu veliku sumu novca”, kazao je on.

Krstanović dodaje da su o nestanku Ljiljane Simić, koja je i kanadska državljanka, obavestili njihovu ambasadu u Beogradu. “Tako su nam rekli nadležni organi u Kanadi”.

Objašnjava da im je inspektor iz Kotora, koji vodi slučaj, rekao da Ljiljana uopšte nije prešla granicu Crne Gore.

Foto: Facebook.com

“Poslao sam mu izveštaj Vize iz kog se vidi gde su vršene zadnje transakcije, kako bi policija mogla da proveri video kamere. Za sada, policija je na jednom video-snimku videla čoveka koji je vozio Ljiljanin džip. Došao je na benzinsku stanicu, sipao gorivo, ušao u prodavnicu da plati. Pokušao je da koristi Ljiljinu karticu, ali pošto je bila stopirana, platio je kešom”, kazao je on.

Simić je smeđokosa, braon očiju, srednje visine.

Rođena je juna 1966. godine u Lipljanu, na Kosovu. Do 1987. godine živela je u Kragujevcu, kada se i odselila u Kanadu.

Krstanović naglašava da njegova supruga vozi “nisan rouge - SUV”, tamno srebrne boje, metalik, registarskih oznaka CAMR949 - ONTARIO. Dostavio je i nekoliko njenih fotografija, kako bi, oni koji je prepoznaju i znaju nešto o njoj, mogli da obaveste policiju i pomognu im da je pronađu.

#Crna Gora

#Ljiljana Simić

#nestala