AKTUELNO

Broj zaraženih korona virusom u zemljama u okruženju se smanjuje, sa izuzetkom Crne Gore i Mađarske, ali ono što zabrinjava je kriva zaražavanja koja može u narednim danima da dovede do naglog skoka.

U Sloveniji koja, pored Srbije, u prethodnim danima beleži dobre rezultate u borbi protiv korone evidentirala je 47 novih slučajeva. Nema novih smrtnih slučajeva, ali direktor Nacionalnog instituta za javno zdravlje Milan Krek ipak upozorava da kriva zaražavanja raste uz koeficijent reprodukcije 1,4.

Kako je objasnio, to znači da bi narednih dana broj novoinficiranih mogao da skoči na 165.

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 5.930 građana, od kojih je pozitivno 29. Srećom, novih žrtava nije bilo.

Foto: Kaboompics

U poslednjih 24 sata u Severnoj Makedoniji registrovano je 37 novozaraženih virusom kovid, dok je četvoro pacijenata od posledica virusa preminulo. Pad broja zaraženih beleži i Bosna i Hercegovina gde je registrovano 169 slučajeva korona virusa, ali i devet smrtnih slučajeva.

U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata potvrđeno 65 novih slučajeva zaraze korona virusom, dok su umrle tri osobe. Bugarska beleži, takođe, pad broja zaraženih - registrovano je 27 novih slučajeva korona virusa, a preminule su tri osobe.

Broj novozaraženih od korona virusa u proteklih u Rumuniji porastao je za 692, što je gotovo upola manje nego dan ranije. Preminule su još 22 osobe.

U Mađarskoj su zabeležena 844 nova slučaja korona virusa, a od posledica ove bolesti preminulo je pet osoba, dok je u Crnoj Gori je od posledica koronavirusa preminuo jedan pacijent, a od 618 testiranih osoba bilo je 188 pozitivnih.

#koronavirus

#region