AKTUELNO

Borba sa koronavirusom u regionu se nastavlja. Stabilna situacija je u Sloveniji, gde već nekoliko dana nisu registrovani novi smrtni slučajevi kao posledica ovog virusa.

U Sloveniji je među 1.793 testiranih uzoraka korona virus potvrđen kod 99 osoba, dok novi smrtni slučajevi od posledica COVID-19 nisu prijavljeni ni danas.

Nakon pada broja zaraženih, u Srbiji se danas beleži blagi porast zbog povratka građana Srbija sa letovanja u Crnoj Gori i Hrvatskoj. Registrivano je 108 novih slučajeva korone, a dve osobe su preminule.

U poslednja 24 sata u Crnoj Gori je od 487 testiranih uzoraka na korona virus pozitivno njih 182, a još dve osobe su preminule, dok je u Hrvatskoj zabeleženo 165 novih slučajeva zaraze korona virusom i šest smrtnih slučajeva.

Upola manje zaraženih u Bugardskoj i Mađarskoj, u Rumuniji i dalje iznad 1.000

U Bugarskoj su od poslednjeg preseka zabeležena 92 nova slučaja zaraze kovidom-19 i četiri smrtna slučaja, koliko je registrovano i u Mađarskoj, gde je broj potvrđenih slučajeva korona virusa povećan za 484.

Foto: Tanjug/Kemal Softić

Broj zaraženih u Bosni i Hercegovini povećan je 327, a prijavljeno je šest smrtnih slučajeva od posledica zareaze korona virusom.

U Severnoj Makedoniji umrle su još dve osobe od korona virusa i registrovano je 98 novih slučajeva te zaraze, dok u je Rumuniji potvrđeno 1.109 novih slučajeva korona virusa i još 36 žrtava.

#koronavirus

#region