AKTUELNO

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će već danas Predsedništvu BiH uputiti zahtev da BiH ambasadu u Izraelu iz Tel Aviva premesti u Jerusalem.

"Ja ću uputiti Predsedništvu BiH zahtev da donese odluku i izmesti Ambasadu BiH iz Tel Aviva u Jerusalem, jer očigledno je da je to visoki interes Sjedinjenih Američkih Država", kazao je Dodik ;na posebnoj sednici Narodne Skupštine Republike Srpske.

Navodeći da je u sporazumu potpisanom u Vašingtonu Srbija najavila izmeštanje svoje ambasade u Jerusalim, Dodik je upitao zašto i BiH ne bi uradila isto.

" A zgodna je prilika, jer dolazi i američki diplomata Metju Palmer, smatram da je to zgodna prilika da mu kažem to", kazao je Dodik.

Hrvatski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocenio je da Dodikova najava o premeštanju ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim i Dodikovo zalaganje za, kako on kaže, američke interese licemerno, čak i smešno.

"Ono dolazi od čoveka s američke crne liste. Dodik bi da bude protiv NATO-a, da se protivi zajedničkoj borbi BiH i SAD-a protiv terorizma, da odbija američke posmatrače na izborima. Pa nema čoveka u BiH koji je više protiv američkih interesa", istakao je Komšić.

Prema njegovim rečima, Dodik na taj način želi da prikrije svoj sukob s američkom administracijom, dodavši da o "ovakvim populističkim predlozima nema priče".

#Jerusalim

#Milorad Dodik

#Željko Komšić