AKTUELNO

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta podržao je danas koaliciju "Za budućnost Crne Gore", koju na predstojećim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori predvodi nestranačka ličnost, profesor univerziteta Zdravko Krivokapić.

Linta je u pisanoj izjavi naveo da ta koalicija okuplja najznačajnije srpske stranke čija je vizija stvaranje normalne Crne Gore u kojoj ima mesta za svakog i u kojoj se istinski poštuju ljudska prava i verske slobode.

Prema njegovim rečima, jedan od glavnih ciljeva koalicije koju podržava jeste povlačenje anticivilizacijskog i neustavnog zakona o slobodi veroispovesti i izrada novog koji će Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i svim drugim eparhijama Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori garantovati nepovredivost vlasništva nad svetinjama i drugom crkvenom imovinom.

Navodeći da vlast predsednika Mila Djukanovića svoj opstanak zasniva i na stalnoj proizvodnji sukoba i tenzija i to lažima, Linta poručuje da će koalicija "Za budućnost Crne Gore" raditi na pomirenju i obnovi poverenja među građanima i garantovati poštovanje ljudskih i nacionalnih prava srpskog naroda u Crnoj Gori.

#Miodrag Linta