AKTUELNO

Prema poslednjim raspoloživim podacima, u Bosni i Hercegovini zabeležen je najveći porast broja slučajeva korona virusa u regionu, budući da u toj zemlji broj novozaraženih iznosi 340.

U 24 časa pre poslednjeg preseka stanja na korona virus je testiran 1.601 uzorak, od kojih su 234 bila pozitivna.

U Republici Srpskoj, drugom entitetu u BiH, u istom periodu testiran je 471 laboratorijski uzorak, a korona virus je potvrđen je kod 106 ljudi, dok je prijavljeno sedam smrtnih slučajeva, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Prema najnovijim zvaničnim podacima, u Hrvatskoj je zabeležno 255 novih slučajeva korona virusa.Prema poslednjem preseku stanja u Albaniji, u toj zemlji je u prethodna 24 časa potvrđeno 158 novih slučajeva korona virusa, a dve osobe su preminule.

U Severnoj Makedoniji su u istom periodu testirana 1.902 uzorka na korona virus, od kojih je pozitivno bilo 108, a dva lica su preminula.

Kako izveštava slovenački portal siol.net, u Sloveniji se na korona virus testiralo još 1.168 ljudi, od kojih je 43 bilo pozitivno.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore su od poslednjeg preseka stanja u toj zemlji završile PCR analizu 570 uzoraka na korona virus, među kojima su otkrivena 42 nova slučaja infekcije.

#Bosna i Hercegovina

#koronavirus

#zaražen