AKTUELNO

Srbina Sašu Vukojevića, koji živi u Austriji, napali su i pretukli Hrvati u Baškoj vodi, letovalištu u Dalmaciji jer im je zasmetao njegov krst i istetoviran grb Crvene zvezde.

Vukojević je napadnut s leđa dok je supruzi i njihovom ćerkama iz restorana brze hrane nosio jelo, a nakon što su ga tri napadača oborila udarcem u potiljak usledilo je neviđeno brutalno šutiranje.

Na listu desne noge ima tetoviran pravoslavni krst, na levom ramenu tetovaže dva najdraža kluba, Verdera iz Bremena i Crvene zvezde iz Beograda, na desnoj ruci svoje ime na ćirilici, a uz sve to je oko vrata nosio pravoslavni krst, prenosi Jutarnji list.

Foto: mup.gov.hr

Vukojević je u ovom napadu zadobio teške telesne povrede. Na usnama je dobio osam šavova, ima tri rasklimana zuba i modrice po celom telu. On i supruga Manuela uvereni su da su simboli koje ima na telu razlog napada.

- Kako sam padao tako sam dobio nogom u lice. Kad sam pao, udarali su sa svih strana, ja sam stavio ruke na lice da se zaštitim i skupio se. Nakon toga su se dali u beg. Ja sam video samo jednog, imao je crnu majicu i šorts. U policiji su mi rekli da su bila trojica, jer su ih toliko videli na nadzornim kamerama susedne menjačnice koja je sve snimila – rekao je Saša za Jutarnji list I dodao da niko od njih nije progovorio ni reč.

#Hrvatska

#Srbin

#tuča