AKTUELNO

Izgradnja aerodroma kod Trebinja pokazuje da su taj grad i Hercegovina interesantni strateški, a sam projekat važan je za grad, ali i celu Republiku Srpsku, izjavio je danas gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

U Trebinju je danas održan sastanak predstavnika vlada Srbije i RS, o najboljoj lokaciji za izgradnju manjeg aerodroma. 

-Prethodnih dana, 'popularni' su bili Trebinje i aerodrom i mnogi su, pogotovo iz Federacije, pokušali da politizuju i posumnjaju u sve što bi trebalo da se dešava, ali ovaj sastanak danas govori koliko smo ozbiljni i koliko su Aleksandar Vučić i Milorad Dodik ozbiljni u nameri da se izgradi ovaj strateški projekt - rekao je Ćurić novinarima. 

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

To je, kaže, nešto što ide u prilog tome da su Trebinje i Hercegovina interesantni strateški. 

-U narednom periodu treba da iznađemo lokaciju da bi se izgradio aerodrom. Što se tiče grada Trebinja, mi smo maksimalno na usluzi, kao i u prethodnom periodu. Kompletna logistika je tu, svi smo spremni - rekao je Ćurić. 

On je istakao da gradnja aerodroma nije projekat važan samo za Trebinje, već je itekako značajan za celu RS.

Foto: Tanjug Printscreen Video

-Nadamo se da će u skorije vreme biti kako smo i najavili, da kopnenim putem ljudi dolaze u Trebinje, da vide stvarno čiji je grad i šta je kulturno istorijsko nasleđe, ali i što se tiče ostalog, nadamo se da će već u skorije vreme moći to i avionom da vide - rekao je Ćurić. 

On nije želeo da licitira kada je reč o lokaciji za gradnju aerodrom, da, kako kaže, "projekat ne bi krenuo u krivom smeru". 

-Nakon obilazaka, imaćemo potencijalne lokacije, nadležni će reći šta je dobro i nadam se da će lokacija biti izbrana i, bez ozbira koja bude bila izabrana, da će krenuti gradnja - rekao je Ćurić.

#Gradonačelnik

#Trebinje

#aeerodrom