AKTUELNO

Mladi sarajevski paraglajder i alpinista Irhad Zukić, poznatiji kao Zuka, preminuo je jutros u Sarajevu na klinici Podhrastovi. Bio je pozitivan na koronavirus, a njegovo zdravstveno stanje prethodnih dana se pogoršalo.

Ova tužna vest pogodila je mnoge građane Sarajeva, a posebno one koji su ga poznavali. Zukić je voleo život i uvek je isticao da je želja za letom jača od straha s obzirom na to da je bio ljubitelj ekstremnih sportova, pogotovo paraglajdinga, piše Klix.ba

Irhad Zukić Zuka je rođen 1984. godine, bio je nagrađivani alpinista, a zbog svoje dobrote i posebne energije bio je omiljen u društvu, kako su naveli brojni njegovi prijatelji i kolege koji se od jutros opraštaju od njega na društvenim mrežama navodeći kako će ga pamtiti samo po dobrom i da nikada neće zaboraviti osmeh koji ga je krasio.

Zbog preranog odlaska mladog sportiste oglasili su se i iz Udruženja Extreme Sport Sarajevo.

"Mili naš, voljeni naš, vedri osmehu naš. Tvoj iznenadan odlazak je slomio naša srca. Beskrajno smo zahvalni za sve trenutke sreće koje smo mogli da diimo jer je druženje s tobom uvek bilo sretno, nasmejano i posebno. Budi i dalje tako vedar, dobar i nasmijan tamo gdje sada letiš, jer takvog ćemo te mi pamtiti prijatelju dobri", napisali su na Facebook profilu iz Udruženja Extreme Sport Sarajevo.

#Smrt

#Sportista

#koronavirus