AKTUELNO

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je danas da je isticanje ustaškog pozdrava "Za dom spremni" na zvaničnoj državnoj proslavi proterivanja i ubijanja srpskog naroda u zločinačkoj akcija "Bljesak" 1995. u Okučanima još jedan od mnogih dokaza ustaškog karaktera današnje Hrvatske.

 "Brojne činjenice potvrđuju da je ustaški pozdrav 'Za dom spremni' bio ne samo zvanični pozdrav HOS-a već i nezvanični pozdrav ostalih hrvatskih paravojnih i policijskih snaga 1991. godine a kasnije i Hrvatske vojske i policije tokom čitavog rata", naveo je Linta u saopštenju za javnost.

On je ukazao i da je hrvatski premijer Andrej Plenković u Okučanima ponovio profašistički stav Sajeta za suočavanje sa prošlošću, kojeg je osnovala njegova Vlada, da je u određenim prilikama moguće da se koristi ustaški pozdrav "Za dom spremni" pod kojim je u NDH u Drugom svetskom ratu izvršen genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima.

"Hrvatska Vlada, HDZ, Andrej Plenković i mnogi u Hrvatskoj očigledno smatraju da su svi izvan Hrvatske budale i kreteni i da ne znaju ključnu činjenicu da je Tuđmanova Hrvatska nastala na temeljima Pavelićeve Hrvatske. Jedan od dokaza jeste da je zvanični znak HOS- na kojem stoji 'Za dom spremni' skoro dve decenije zvanično registrovan u Ministarstvu državne uprave", istakao je Linta.

#Bljesak

#Hrvatska

#Miodrag Linta

<
'