AKTUELNO

U Crnu Goru se od formiranja Operativnog štaba Ministarstva unutrašnjih poslova zbog korona virusa od 17. marta vratilo gotovo 9.500 crnogorskih građana, kazao je rukovodilac štaba Dragan Pejanović.

Pejanović je naveo da je u cilju povratka građana, koji su se u vreme epidemije korona virusa zatekli van Crne Gore, realizovan 21 besplatan let "Montenegro erlajnsa", iz 14 destinacija širom Evrope, prenosi portalanalitika.me. 

"Na taj broj treba dodati jedan broj letova iz drugih zemalja, u organizaciji privatnih kompanija, a koje smo koristili da dovezemo naše državljane", rekao je Pejanović. 

On je dodao da je u toku tog perioda bilo i medicinskih letova, za bolesna lica i decu, čije je zdravstveno stanje zahtevalo poseban tretman, a koji su, imajući u vidu aktuelnu situaciju, imali prioritet. 

Pejanović dodaje da je za medicinske transporte najčešće korišćen helikopter Vojske Crne Gore, koji je opremljen savremenom medicinskom opremom koja garantuje sve uslove za siguran let do željene destinacije. 

Kako je dodao, priliku za povratak imali su, osim crnogorskih državljana, i stranci koji imaju odobren privremeni ili stalni boravak u Crnoj Gori. 

#Crna Gora

#građani

#koronavirus

<
'