AKTUELNO

Od koronavirusa preminula jedna osoba

U Kliničkom centru Crne Gore večeras je od posledica novog korona virusa preminuo 65. godišnji Z.P, izjavio je direktor KC CG Jevto Eraković i naveo da je pacijent u prvoj polovini meseca boravio u Srbiji. 

On je prva žrtva virusa Covid-19 u toj zemlji Muškarac, inače iz Herceg Novog, primljen je u subotu uveče posle ponoći u Klinički centar sa hroničnim oboljenjem pluća, prenosi podgorički portal Vijesti.

 "Uzorak brisa je uzet nakon dolaska pacijenta u Klinički centar, a analize su potvrdile da je pacijent imao COVID-19. Ovaj građanin je u prvoj polovini ovog meseca boravio u Srbiji", navodi se u saopštenju KC CG i Instituta za javno zdravlje.

U Crnoj Gori do sada je od novog korona virusa obolela 21 osoba.

Budva zatvara šetališta, plažže, plato ispred Starog grada...

Tim za zaštitu i spašavanje crnogorske opštine Budva doneo je odluku da se od sutra, 23. marta, zabrani korišćenje svih šetališta na teritoriji te opštine, svih plaža, trgova, parkova i javnih površina pogodnih za okupljanja, kao i plato ispred Starog grada. Ta odluka doneta je radi sprečavanja prenošenja novog korona virusa, prenosi podgorički portal Analitika. Odluka predviđa i da na prostoru Starog grada mogu boraviti samo vlasnici objekata i oni koji žive i rade na tom lokalitetu. Doneta je i odluka da se dezinfikuju svi objekti javnih ustanova, javne površine, stambeni ulazi, ulice, parkinzi i druge površine.

#Crna Gora

#koronavirus

'