AKTUELNO

Dva puta je testirana i bila negativna na koronavirus, test nakon smrti je pokazao da je bila inficirana.

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče izjavio je danas da je u toj zemlji registrovan prvi smrtni slučaj od korona virusa a radi se o 57-godišnjoj ženi iz Kumanova.

Na onlajn konferenciji za novinare Filipče je rekao da je prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Severnoj Makedoniji registrovan kasno sinoć u Kumanovu.

"Radi se o ženi koja je imala 57 godina. U odnosu na prijem i tretman želim da kažem da su kolege postupile po protokolu za izolaciju. Na vreme su uzeta dva testa i oba su pokazala negativan rezultat. I pored negativnih rezultata zato što je bolest bila tipična za koronavirus bila je tretirana u izolaciji", rekao je Filipče.

Taj period hospitalicacije, prema njegovim rečima, trajao je jednu nedelju u Opštoj bolnici u Kumanovu, a bris je ponovo uzet posle konstatacije smrti sinoć i bio je pozitivan.

"Bris je uzet zbog naglog pogoršanja stanja, jer je to netipično za drugu bolest i to je nateralo kolege da ponovo posumnjaju i da uzmu treći bris", rekao je ministar zdravlja.

Kako je rekao, zajedno sa njom je hosptalizovan i njen 33-godišnji sin, nekoliko dana posle nje, prošle sedmice.

"On ima 33 godine. Juče je nastalo pogoršanje stanja i prvo je bio prebačen u odeljenje za izolaciju Klinike za pulmnologiju i posle u skladu sa protokolom na Kliniku za infeketovne bolesti (u Skoplju), gde je sada hospitalizan u stabilnom zdravstvenom stanju", rekao je Filipče.

#Smrt

#koronavirus

#severna makedonija

'