AKTUELNO

Novljanin Krsto Vujić osumnjičen je da je organizovao i naručio ubistvo sugrađanina Šćepana Roganovića, saopšteno je crnogorskim medijima iz više nezvaničnih izvora i rečeno da su istražitelji na tragu osobi koja je iz vatrenog oružja usmrtila tog tridesetpetogodišnjaka. Policija je sada raspisala lokalnu potrenicu za Vujićem.

Pre par dana uhapšen je Miloš Đuričković - osumnjičen da je pomogao nakon zločina i uništio tragove, između ostalog, zapalivši motocikl kojim je navodno prevezao ubicu posle pucnjave 13. februara. Njemu je juče određen pritvor.

Medijima je rečeno da je na saslušanju priznao da je bio saučesnik u ubistvu Roganovića.

Foto: Foto/Radio Jadran

Jedan od izvora saopštio je da je dvadesetsedmogodišnji Đuričković uhapšen ispred zgrade u kojoj je bio takozvani štek stan, za pripadnike te kriminalne organizacije.

Pretresom tog objekta, navodno, pronađeni su dokazi koji će koristiti tužiocima u istrazi.

Povezan za škaljarskim klanom?

Vujića i njegovu ekipu, bezbednosne službe tretiraju kao članove škaljarskog klana.

On je septembra 2018. godine preživio treći pokušaj ubistva - tada je ranjen dok je u porodičnoj kuću u Meljinama bio u društvu majke, supruge i dvoje maloletne dece.

Prema nezvaničnim informacijama, na njega je pucano hicima iz puške sa snajperskim nišanom.

Vujić ranjen pre godinu dana

Godinu ranije, takođe, u Meljinama na njega je napadač otvorio vatru sa motocikla u pokretu. Vujić tada nije povređen, a napadač je pobegao.

Vujić i njegov trogodišnji sin ranjeni su prije četiri godine u Herceg Novom, nakon što je nameravao da uđe u svoj parkirani automobil, aktivirana je eksplozivna naprava.

Nadimak - Terminator

Hrvatski Jutarnji list objavio je pretprošle i prošle godine više tekstova o istragama tamošnjih tužilaca i policije, tokom kojih su identifikovane organizovane grupe koje su sačinjavale falsifikovana dokumenta, mahom za pripadnike srpskog i crnogorskog podzemlja.

Među njima je, kako pišu, bio i Vujić, kojeg nazivaju Terminator, plativši dokumenta na ime Gordan Kelebuda.

Tada je saopšteno da su hrvatska dokumenta koristila i dvojica navodnih vođa škaljarskog kriminalnog klana Jovan Vukotić i ubijeni Igor Dedović, koji su dobili identitete Đorđa Radojčića, odnosno Dragana Popovića.

Hrvatska policija utvrdila je da je član tog klana Jovan Jovanović imao pasoš na ime Nenad Kleuta. Navodno blizak saradnik Jovana Vukotića, Dragan Pečurica, koristio je hrvatski pasoš u kom su bili podaci Saše Budimira.

Foto: Facebook.com/Printscreen

Posećamo, 13. februara u Herceg Novom, na stepeništu kod Kanil kule, sa pet hitaca iz pištolja ubijen Šćepan Roganović (36), za koga je veruje da je jedan od pripadnika kavačkog klana. Inače, njegov otac Niko Roganović ubijen je jula 2017. godine na Savini, iste godine Šćepanov rođeni brat Duško teško je povređen u eksploziji bombe postavljene na njegov automobil marke "golf" kod autobuske stanice u Herceg Novom, prilikom čega je ostao bez obe noge. Tada je rekao da ne zna ko bi želeo da ga ubije, jer "nije u sukobu ni sa kim".

#Krsto Vujić

#Poternica

#Ubistvo

#Šćepan Roganović

'