AKTUELNO

Igor Krstović, čovek koji slovi za saradnika škaljarskog klana, danas je napustio bolnicu u Hanoveru, gde se nedeljama oporavljao o prosterlnih rana koje je zadobio u pucnjavi koja se odigrala krajem januara u Zeti.

Krstović je helikopterom prebačen do aerodroma, a odatle je avionom odleteo, prema nezvaničnim informacijama, u bolnicu u Turskoj.

Krstović je zajedno sa suprugom bio prinuđen da napusti Nemačku, u koju, po svemu sudeći, neće smeti da uđe narednih pet godina. Bračni par je, prema nezvaničnim informacijama, napustio državu bez policijske pratnje.

- Ovo je dobra vest, i za građane Hanovera i za sve pacijente koji se leče u bolnici gde je I. K. bio smešten. Takođe, ovo je dobra vest i za policajce koji su ga danonoćno čuvali - rekao je ministar unutrašnjih poslova Donje Saksonije Boris Pistorius.

Inače, Krstoviću je juče saopšteno da mora odmah da napusti bolnicu u Hanoveru, ali i Nemačku. Nemački mediji objavili su da je naredba za proterivanje crnogorskog državljanina postala nužna, jer Krstovićev boravak na Medicinskom univerzitetu u Hanoveru predstavlja pretnju javnoj bezbednosti.

Foto: Tanjug AP/Michael Probst

Njemu je bilo zaprećeno deportacijom ukoliko sam ne napusti državu.

Podsetimo, Krstović je upucan krajem januara u Zeti, u naselju Balijače, dok je džipom “mercedes” prilazio porodičnoj kući. U njegov automobil ispaljeno je više od 20 hitaca iz automatske puške, a prema nezvaničnim informacijama - sedam je završilo u njegovom telu.

Nakon pucnjave operisan je u Kliničkom centru, a nakon toga je 7. februara, tajno transportovan u Hanover, gde su ga u bolnici čuvale jake policijske snage.

Zapaljeno vozilo korišćeno u napadu

Crnogorska policije je, samo sat nakon što je tridesetpetogodišnjak pogođen mecima iz vatrenog oružja, na Kakarickoj gori pronašli zapaljeni “golf”, za koji se pretpostavlja da je korišćen u napadu.

Prema nezvaničnim informacijama, pronađena je i automatska puška “M70” iz koje je pucano na Krstovića.

Nakon napada, Vijestima je nezvanično rečeno da policijski inspektori tragaju za džipom "nisan x trail", zbog pretpostavke da su u njemu bile osobe koje su pomagale napadačima što su iz ‘golfa’ pucali na tridesetpetogodišnjaka.

Foto: E-Stock/Petar Jovanović

Krstović je na putu prema kući morao da uspori automobil zbog pružnog prelaza što su iskoristili napadači i otvorili vatru. Bio je sam u automobilu u vreme kada je napadnut stotinak metara od kuće.

Pre dve godine, policajci su od njega privremeno oduzeli dva skupocena automobila - “BMW” i “mini moris”, 182.450 evra, mačetu, kupoprodajne ugovore, kriptovane telefone...

Iz Uprave policije tada su saopštili da je Krstović bezbednosno interesantna osoba i da je njegova kuća pretresena u nastavku borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa.

Zbog sumnje da je pomagao u napadu, policija je pre nekoliko dana uhapsila Dragišu Bulatovića iz Podgorice.

#Igor Krstović

#Nemačka

#Škaljarski klan

'