AKTUELNO

Pet hitaca ispaljeno je juče oko 9 sati u Šćepana Roganovića (36), kada je taj Novljanin krenuo da silazi stepeništem koje od Kanli kule vodi ka gradu. Iz Uprave policije saopštili su da intenzivno rade na rasvetljavanju ubistva u Herceg Novom i identifikovanju ubice.

- Za sada nepoznato lice je ispalilo više projektila iz vatrenog oružja u pravcu Šćepana Roganovića. Policija intenzivno radi na rasvetljavanju predmetnog događaja i identifikovanju počinioca - piše u saopštenju, a prenose "Vijesti".

“Vijestima” je iz više izvora iz policije, rečeno da su inspektori u naselju Sasovići pronašli zapaljen motocikl za koji se sumnja da je korišćen u ubistvu.

Navodno, pronađeno je i oružje iz kojeg je navodno Roganović ubijen.

Jedan od izvora kazao je da su inspektori skidali video nadzor sa objekata u Podima.

Službenici policije juče su, rečeno je nezvanično, uzeli i izjavu od očevica ubistva, ali nije poznato da li je ta osoba pomogla istrazi.

Foto: Foto/Radio Jadran

“Vijestima” je nezvanično rečeno da je u tamošnjoj i kotorskoj policiji saslušano više osoba koje policija označava članovima škaljarskog kriminalnog klana.

Iz Uprave policije, međutim, nisu precizirali da li je ubistvo Roganovića nastavak rata klanova, tokom kojeg je ubijeno više od 40 osoba, među kojima su i slučajne žrtve.

Iako je u javnosti označavan članom kavačkog kriminalnog klana, upućeni u bezbednosne prilike tvrde da Roganović nije vodio računa o svojoj bezbednosti, jer se nije osećao ugroženim.

Taj tridesetšestogodišnjak treća je žrtva iz porodice Roganović od početka sukoba crnogorskih klanova.

Njegov otac Niko (66) ubijen je u noći 26. jula 2017. godine u novskom naselju Dubrava.

Policija nikada nije otkrila dvojicu napadača koji su ga sačekali stotinjak metara od kuće u kojoj je živio i u njega ispalili više hitaca.

Tri meseca pre ubistva Nika Roganovića, teško je ranjen njegov mlađi sin i brat juče ubijenog Šćepana - Duško. Taj Novljanin ostao je bez obe noge u podmetnutnoj eksploziji 26. aprila 2017. godine.

Ni taj napad nikada nije rasvetljen.

Brat od strica braće Roganović, Vladimir Roganović (31) ubijen je 21. decembra 2018. godine u Beču.

Roganoviće cmogorska policija označava članovima kavačkog kriminalnog klana.

#Ubistvo

#Šćepan Roganović

'