AKTUELNO

Sinoć je oko 3 sata iza ponoći došlo do velikog požara u Termama Čatež, koja se nalazi u blizini slovenačko-hrvatske granice, javlja lokalna vatrogasna stanica Cerklje.

Pišu da je u gašenju požara učestvovalo 15 vatrogasnih jedinica.

Uspeli su da sprečile širenje požara, a lekarska pomoć pružena je dvema osobama koje su se nagutale dima. Smeštene su u bolnicu.

VELIKA ŠTETA

Kako javlja 24ur.com, goreo je objekat od oko 750 kvadrata. Dodaju da je šteta na objektu ogromna.

U toku je istraga kojom bi se trebali utvrditi uzroci požara, a policija će o svemu obavestiti nadležno tužilaštvo, prenosi Index hr.

U banji je tokom godina bilo više požara

U Termama Čatež je bilo više požara tokom godina. Zadnji je zabeležen u januaru prošle godine. Dve kuće su izgorele u aprilu 2015. godina, a još gori požar dogodio se u oktobru 2012. godine kada je pet kuća za odmor izgorelo, od čega su tri izgorele u potpunosti.

Manji požar izbio je u toplicama u kolovozu 2011. godine kada je izgorela sauna, a u junu 2010. je izgorela jedna od prodavnica suvenira.

Najveća šteta u banji nastala je na kraju 2001. godine kada se zapalio krov koji pokriva deo s bazenima . Taj požar gasilo je preko 100 policajaca, a gotovo je uništio stariji deo termi sa bazenima.

#Požar

#banja

#čadež

'