AKTUELNO

Srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, izjavio je danas da građani Republike Srpske imaju mnogo razloga da budu ponosni na stvaranje i postojanje Srpske, iza koje je najteži period.

"Prošli smo najteže vreme, ratno i poratno, kada smo morali da se politički uporno borimo za status koji je bio značajno ugrožen. Skrnavljenje Republike je zaustavljeno i nameravamo da vratimo njene ustavne pozicije onako kako je napisano u Dejtonskom mirovnom sporazumu. To će određivati sve naše političke aktivnosti u narednom vremenu. Verujem da smo okupljeni oko toga", naveo je Dodik.

On je posle polaganja venaca na Spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Banjaluci rekao novinarima da su danas institucije Srpske stabilne, kao i njena ekonomija, te da je broj zaposlenih najveći ikada, a povećane su i plate.

"To je dobar trend i kretanje u dobrom smeru", ocenio je Dodik.Upozorio je da postoji mnogo onih kojima smeta Republika Srpska.

"Oni su u neposrednom okruženju i moramo da svakodnevno ostanemo posvećeni Republici. Mi koji smo na javnim funkcijama kao stražari svaki dan moramo da vodimo računa o činjenici da mnogi u okruženju ne žele da nas vide. Mi postojimo zbog nas, a ne da bismo iritirali druge. Druge pozivamo na mir i saradnju, koji treba da obeleže vreme koje dolazi", naglasio je Dodik.

On je građanima poželep da sutra dostojanstveno proslave Dan Republike." Srpska je naša država koja je stvorena sa težnjom da bude nezavisna. Dejtonski mirovni sporazum je napravio drugi okvir i mi smo danas u političkoj borbi za status Srpske. Srećna Republika Srpska svima", poručio je Dodik.

#Dan Republike Srpske

#Milorad Dodik

'