AKTUELNO

Osnovno tužilaštvo u Skoplju pokrenulo je danas istragu protiv još jedne dadilje koja je uhvaćena da psihički i fizički matretira decu koju je čuvala.

Krivičnu prijavu je podnela baka trogodišnjih blizanaca nakon što je postavila kamere koje su snimile dadilju da viče na decu i vredja ih bez razloga, udara po glavi i vuče ih za kosu.

Kako je saopšteno, tužilac je konstatovao da je "osumnjičena, koja je bila angažovana za negu i čuvanje dvoje dece od tri godine, u periodu od od 1. do 27. novembra grubo zapostavljala svoju dužnost za brigu o deci i maltretirala ih" i pokrenulo istražni postupak za krivično delo "zanemarivanje i zlostavljanje deteta".

Precizora se da je majka postavila sugurnosne kamere u kući i da je prilikom pregledanja videa primetila da dadilja matretira njenu decu.

"Naime, ona (dadilja) je stalno vikala na decu i vredjala ih bez razloga ali i fizički ih udarala po glavi i čupala im kosu", navodi se u saopštenju skopskog tužilaštva.

Tužilac je od sudije za prethodni popstupak krivičnog suda u Skoplju zatražio da osumnjičenoj dadilji odredi pritvor zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogla da pobegne, da utiče na svedoke ili da ponovi krivično delo, za koje je predvidjena zatvorska ;kazna od jedne do deset godina zatvora.

To je treće dadilja u Skoplju koja je snimljena da maltretira decu. Pre sedam dana je uhapšena dadilja koja je u "Igraonici" šamarala i maltretirala dvogodišnje dete, a prvi slučaj se desio 2015. kada je kamerom koju je otac postavio u igračku snimljena dadilja koja maltretira devetomesečnu bebu.

#Dadilja

#maltretiranje dece

'