AKTUELNO

Šef Delegacije i specijalni predstavnik Evropske unije u BiH Johan Zatler ocenio je da je postizanje dogovora o mandataru za sastav Saveta ministara posebno važno zbog velikog broja projekata EU koji su u zastoju, a koji su vredni pola milijarde evra.

- Reč je o projektima za infrastrukturu, pre svega za mostove i puteve. Mislim da je ono što očekuju građani, glasači u zemlji, manje priče, više rada - rekao je Zatler za Klix.ba.

Izrazio je očekivanje da će mandatar za sastav Saveta ministara BiH ubrzo biti potvrđen u Predstvaničkom domu Parlamenta BiH, a da će nakon toga biti imenovan i ceo sastav Saveta ministara.

Kada je reč o institucijama, Zatler je istakao da je problematično to što je BiH, koja je u procesu pristupanja EU, praktično jedina zemlja koja nema zajednički parlamentarni odbor.

- To je zato što su parlamentarci iz BiH instistirali da se principi rada koji podrazumevaju veto unose i u rad evropskih parlamentarnih tela, što je naravno neprihvatljivo i nemoguće. To su problemi koji sve više potvrđuju kliše da je BiH nefunkcionalna - naveo je Zatler.

#Johan Zatler

#evropska unija

'