AKTUELNO

Slabiji zemljotres, jačine 2,7 stepena Rihterove skale, zabeležen je rano jutros severoistočno od Nevesinja.

Zemljotres je registrovan u 4.48 sati, 23 kilometra severoistočno od Nevesinja, a 45 kilometara južno od Sarajeva, objavio je Evromediteranski seizmološki centar (EMSC).

Epicentar je zabeležen na dubini od 10 kilometara. Ovo je šesti zemljotres koji je u poslednja 24 sata pogodio područje BiH, a epicentar je ponovo bio na nevesinjskom području, napominje Klix.ba.

Najjači zemljotres koji je juče potresao BiH bio je jačine 5,4 stepena Rihterove skale.

Snažan zemljotres, jačine 6,4 stepena, pogodio je juče rano ujutru Albaniju, a u potresu je stradalo najmanje 23 osobe i napravljena je velika materijalna šteta.

Zbog zemljotresa bez nastave u školama u Hercegovini

Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske donelo je odluku da se danas preventivno obustavi izvođenje nastave u osnovnim i srednjim školama, kao i predškolskim ustanovama, na području istočne Hercegovine zbog jučerašnjih zemljotresa na tom području. Kako je preneo RTRS, nastava se neće izvoditi u opštinama Nevesinje, Ljubinje, Bekovići, Gacko, Bileća i Trebinje. Iz Ministarstva navode da je ova odluka u najboljem interesu dece i poručuju da će nastava kasnije biti nadoknađena. Bosnu i Hercegovinu juče su potresla četiri zemljotresa, od kojih je prvi bio i najjači, 5,4 stepena.

#Zemljotres

'