AKTUELNO

Podrhtavanje je trajalo desetak sekundi, a potres su osetili i građani Dubrovnika u Hrvatskoj, kao i nekih gradova u Srbiji.

Posle snažnog zemljotresa koji je razorio Albaniju, još jedan potres dogodio se i u Bosni i Hercegovini. Epicentar je bio 11 kilometara severozapadno od Nevesinja, a kako Telegraf.rs saznaje, deca su odmah puštena iz škole, a na ulicama ima ruševina. Najveća šteta je na starim objektima.

Kako kažu Nevesinjci, ljudi se nalaze na ulicama. U školama su popucale sijalice, a sa polica su popadale knjige. Takođe, u markretima je nastao haos, pošto je sve palo sa rafova.

Kako prenose mediji, obustavljena je i nastava u opštinama Nevesinje, Ljubinje i Berkovići. Stanovništvo nije ugroženo i nema prijava povređenih osoba, a opšina Berkovići ostala je bez električne  energije.

Do zemljotresa je došlo oko 10.20 sati. Prema prvim informacijama, zemljotres je bio jačine 5,2 stepena Rihterove skale.

Foto: Google Maps

Epicentar je bio na 11 kilometara od Nevesinja, ka planini Velež. Zanimjivo, na toj planinini je i grb Crvene zvezde.

Foto: Google Maps

Podrhtavanje je trajalo desetak sekundi, a potres su osetili i građani Dubrovnika u Hrvatskoj, kao i u Srbiji: Beogradu, Novom Sadu, Nišu...

#Bosna i Hercegovina

#Crvena Zvezda

#Nevesinje

#Zemljotres

'