AKTUELNO

Mladi korisnik društvene mreže Tviter podelio je svoju priču potresnu priču o tome kako ga je on brutlano tukao i maltretirao tokom detinjstva.

Koliko puta se dogodilo da mislite da poznajete nekoga, a zapravo kada dobro razmislite ne znate ništa o njegovom životu? Vrlo često stičemo utisak o nekoj osobi samo na osnovu onoga što objavljuje na društvenim mrežama, a da zapravo nismo apsolutno svesni onoga šta se događa u privatnom životu te osobe ili kakav "teret" vuče još iz detinjstvo.

Ovako teče njegova ispovest.

- Danas mi se život totalno promenio, a i ispričaću vam zašto. Priča je mnogo komplikovana i duga 20 godina, pa ću probati da to prepričam ukratko. Glavni problem u mom životu oko kog se i vrti ova priča, bio je moj otac. Nasilnik. Već sa tri godine sam zaradio prvu traumu od njega, tako što je svoju nervozu istrošio svojim šakama na meni, pa sam istog dana prestao da pričam sve do svoje sedme godine, naveo je on, a prenose "Novosti" njegovu priču.

Foto: Pixabay.com

- Kroz dalje odrastanje samo su se nizale različite traume i loše uspomene. Društvo nisam smeo da dovodim kući, niti da ja idem kod njih. Jačina svakog njegovog besa videla se po broju i nijansi mojih modrica - priča ovaj mladić i dodaje da je dosta puta znao da ga, još kao malog, uzme za grlo, stegne, podigne i pusti da se tako guši neko vreme i onda ga baci na pod gde bih se onesvestio. Nikad mu nije bilo jasno zašto to radi, jer i da je bio problematično dete, to ne bio ispravan način da se tako ophodi prema svom detetu.

Mladić priča da otac nikad nije pio, niti se drogirao, te da je sa svojih 10 godina bio isteran napolje da spava na stolici, na terasi, usred januara dok pada sneg.

- Tada sam se teško razboleo. A sa svojih 13 godina kad sam se povredio na fizičkom, onako povređen sam bio prvo pretučen do besvesti od strane oca, pa tek onda poslat na hitnu operaciju. Nije hteo da upali svoj auto i poveze me, nego je majka morala da se snađe za prevoz - ističe i objašnjava da kada se vratio iz bolnice mlitav i slab, nije mogao ni da se ispravi fino, morao je ocu da opere auto, hladnom vodom i bez jakne usred zime.

Pošto nije mirovao kako treba, operacija je morala da se ponovi. Kako kaže, kad god bi izlazio sa društvom morao je da laže da ide na kurs, ili nešto u vezi sa školom.

Foto: Pixabay.com

- I ne znam zbog kog razloga su meni sve normalne stvari, koje su drugi mogli da rade, bile zabranjene. Kako sam odrastao, to se samo nastavljalo i nije do danas stajalo. Ponekad se dešavalo da sam 5 puta na dan morao da nameštam svoju sobu jer bi on svaku stvar, od hemijske do kreveta, prevrnuo. Pa čak i ako sam ja u tom trenutku spavao u tom krevetu - priča dalje mladić i navodi da mu je bilo zabranjeno da kaže svoje mišljenje o nečemu, otac je morao da bude glavni, da uvek bude u pravu i da sve kontroliše.

Za svoj dvadeseti rođendan, seća se, dobio je dva udarca otvorenom šakom u slepoočnicu i svoju krv iz usta minut kasnije.

- Mogao bih roman da napišem kad bih pisao o svakom traumatičnom trenutku iz svog života, ali dovoljno ste čuli. Slične stvari su doživljavali i moja majka i moj stariji brat, ali ne baš toliko žestoko. Godinama sam njih dvoje molio da prijavimo slučaj, ali su bili previše uplašeni - navodi on i nastavlja da objašnjava kako je došlo do preokreta:

- Kako je poslednjih meseci postalo toliko neizdrživo i kako su njih dvoje počeli da osećaju jednaku bol kao i ja do tada, odlučili su da me poslušaju. Juče smo prijavili ovaj slučaj, dali izjavu o događajima u kući proteklih dana i čekali da ga privedu - priča i dodaje da nakon što ga je policija kontaktirala, on je pobegao iz kuće.

Foto: Pexel

Preko 10 patrola je bilo uključeno i na kraju su ga pronašli i priveli, objašnjava. Majka i brat su nekako pokušavali da popuste i odrade sve smirenijim tonom ali on je bio taj koji je rekao da će svedočiti protiv oca.

- Danas na njegovu slavu, otac će da bude poslat u zatvor na privremeno. Za to vreme, majka će da podnese tužbu za razvod braka. Nakon razvoda biće udaljen iz stana i prepisaće mu zabranu prilaska. Žao mi je što je ovo čekalo 20 godina, ali bolje ikad nego nikad. Zamolio bih svakog ko trpi ovako nešto slično da reaguje što pre, izlaza ima i ima ljudi koji će stati uz vas. Budite hrabri - napisao je u dahu on.

Mladić je na Tviteru pobrao mnoge komentare. Čestitaju mu na hrabrosti i izražavaju žaljenje zbog užasnog detinjstva i mladosti koje je ovaj mladić imao.

#Crna Gora

#Porodično nasilje

'