AKTUELNO

U pucnjavi koja se danas desila u Baru, ubijen je Jovan Klisić, potvrđeno iz Uprave policije.

Klisić (28) je ubijen u pucnjavi, a ranjen je Velizar Gardašević. Klisića i Gardaševića ispaljeno je više hitaca.

Ranjeni Klisić i Gardašević transportovani su u Opštu bolnicu u Baru. Međutim, ubrzo nakon prijema u Bolnicu Klisić je podlegao povredama.

Klisić i Gardašević su od ranije poznati policiji i policija ih je označila kao bezbednosno interesantne osobe.

Jovan Klisić važi za jednog od vođa “barskog klana”. On je krajem avgusta pušten iz zatvora u Spužu.

Nakon što je pušten na slobodu, policija je u nekoliko navrata pozivala Klisića na informativni razgovor, a pretresali su i automobile koje koristi. Međutim, nisu pronašli ništa sporno kod njega.

Klisić je hapšen više puta zbog raznih krivičnih dela, a podgorički Viši sud je 2016. godine potvrdio presudu kojom je odlučeno da mu država duguje 4.500 evra zbog četvoromesečnog neosnovanog boravka u pritvoru u vreme kada je bio osumnjičen za ranjavanje Sabrije Čikmirovića.

Klisić je tražio 12.000 evra odštete za pretrpljene duševne bolove zbog neosnovanog lišenja slobode.

On je uhapšen i sredinom 2017. godine, kada su policajci kod njega pronašli 18 metaka. Tada je pretresan jer je u policijskim evidencijama bio označen kao član kriminalne grupe koju je predvodio Armin Muša Osmanagić.

Pre četiri godine mu je suđeno jer je ispalio projektile u bašti lokala, nekoliko minuta nakon što je ubijen njegov prijatelj Armin Muša Osmanagić. On je u sudu ispričao da je to učinio iz straha i da nije imao nameru nikog da ubije. Bio u sukobu sa klanom pokojnog Luke Đurovića.

Foto: Printscreen YouTube/Barinfo Tv

Velizar Gardašević koji slovi za bezbednosno interesantnu osobu je prema pisanju medija u avgustu ove godine najverovatnije bio meta incidenta, kada je naoružan muškarac sa maskom na licu upao u restoran “Savoja” u Baru, u kome je on stalni gost.

Policiji je poznato da je Gardašević svakog dana u isto vreme pije kafu u “Savoji”, što je za sad nepoznatom naoružanom muškarcu očigledno bilo poznato. Međutim, Gardašević se tog dana nije pojavio na redovnoj kafi, što mu je možda spasilo život.

On je hapšen u junu prošle godine kada su pripadnici Interventne jedinice kod njega pronašli pištolj sa okvirom u kojem se nalazilo pet metaka. Gardašević je 2014. godine bio osuđen na šest meseci zatvora zbog pretnji Baraninu A.P., da će ga povrediti ukoliko mu ne prepusti zakup jedne plaže u Čanju.

Osim toga on je 2015. godine osumnjičen za pokušaj iznude, kada je zajedno sa nekim članovima “zagoričkog klana” pokušao da od Baranina iznudi 205.000 evra i dva luksuzna vozila, “BMW X5” i “Mercedes”.

#Pucnjava

#Ubistvo

'