AKTUELNO

Nakon što je objavljena fotografija sramnog grafita koji je osvanuo u zadarskom kvartu Bili Brig, a u kojemu se poziva na klanje Srba, redakciji portala ZADAR News javio se Milorad Pupovac, zastupnik SDSS-a koji je u izjavi za pomenuti portal kazao kako je situacija, kada je širenje nacionalne mržnje u pitanju - alarmantna.

Najavio je i ozbiljne razgovore s premijerom Plenkovićem na tu temu, a hoće li manjinci HDZ-u uskratiti podršku, nije precizno odgovorio.

- Situacija je alarmantna, o tome nema spora. Uzvikivanje ustaškog pozdrava ‘za dom spremni’ na stadionima postao je standard, ali svima normalnima neprihvatljivi standard. Imali ste situaciju u Uzdolju, pa sad ovo u Zadru. Mislim da situacija u društvu nije dobra. Kada je u pitanju moj Zadar, vi znate da sam ja s tog područja i da volim Zadar. Zadar je i moj grad i ja se ne sećam da je situacija u Zadru bila ovakva kakva je sada ranije. Imali ste niz loših situacija u Zadru. Mene za Zadar vežu predivne uspomene, ali ovo što se događa u posljednje vrijeme nije dobro – kazao je Pupovac.

Pošto njegov SDSS ima većinu u Saboru, upitan je da li se smatra odgovornim za, kako je sam kazao, alarmantnu situaciju kaže da je to sigurno nešto za što je odgovorna i ova Vlada i da će u tom smeru će ići razgovori s Plenkovićem.

– Pošto je situacija alarmantna, vrlo brzo ćemo s njim razgovarati na tu temu. Želim reći da ćemo voditi ozbiljne razgovore s premijerom jer je situacija alarmantna. Ovo je ozbiljna tema za vladajuću koaliciju. Atmosfera nije dobra i na tome se mora raditi – kazao je Pupovac.

#Milorad Pupovac

'