AKTUELNO

Mladići su neka od silovanja snimali i tim materijalom ucenjivali su devojku kako bi od nje iznudili nove seksualne odnose

Policija je protiv sedmorice mladića koji imaju između 17 i 19 godina podnela krivične prijave zbog sumnje da su godinu dana u više navrata grupno silovali tada 15-godišnju devojku, prenosi Index.hr.

Silovanja su se dogodila u periodu od avgusta prošle do jula ove godine.

Mladići su neka od silovanja snimali mobilnim telefonom, a snimljenim materijalom ucenjivali su devojku kako bi od nje iznudili nove seksualne odnose.

Pretili su joj da će filmove poslati njenim roditeljima i prijateljima ako ne pristane na seks.

Jedan od silovatelja bio je i njen bivši dečko koji ju je pretukao u nekoliko navrata.

Policija je zbog sumnje da su počinili krivično delo protiv polne slobode, za polni odnos bez pristanka, bludne radnje, pretnje, telesne povrede i iskorišćavanje dece za pornografiju na štetu maloletnice prijavila dvojicu 19-godišnjaka, tri 18-godišnjaka te dvojicu 17-godišnjaka.

Policija je petoricu mladića privela prošlog petka, a nakon što su ispitani u Županijskom državnom tužilaštvu i kod sudije istrage Županijskog suda u Zadru, svi su pušteni da se brane sa slobode.

Mladići koji se sumnjiče za višestruko grupno silovanje žive u istom mestu kao i silovana devojka, a sudija im je odredio mere zabrane prilaska i komunikacije sa žrtvom.

#Silovanje

'