AKTUELNO

Snežni nanosi ponegde otežavaju saobraćaj, koji je uglavnom usporen, a najavljene su nove padavine- ledena kiša.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vreme. Pre podne padavine se očekuju ponegde u Hercegovini, zapadnim i severozapadnim područjima Bosne. Do kraja dana i u večernjim satima padavine se očekuju i u celoj zemlji. Uglavnom će padati kiša, koja se može lediti u dodiru s tlom.

Visina snežnog pokrivača na Jahorini, dostigla je 30 centimetara. Portparol Olimpijskog centra "Jahorina" Ivana Lizdek rekla je da se očekuje da sneg nastaviti da pada tokom dana, kao i da se na planini već nalazi veliki broj skijaša.

Nakon što je vikend delove Hrvatske potpuno prekrio snegom, danas i sutra širom zemlje očekuju se veoma niske temperature. Na kopnu će i dalje padati sneg, a u Lici i unutrašnjosti Dalmacije moguća je kratkotrajna kiša koja će se mrznuti na tlu. Na Jadranu se očekuje većinom kiša, a na severnom delu može pasti i malo snega.

U Crnoj Gori danas će biti pretežno oblačno, povremeno će padati kiša, a u severnim predelima, sneg i susnežica. Duvaće povremeno umeren do jak, južni vetar. Meteorolozi i za naredne dane prognoziraju padavine, intenzivnije u sredu.

U Makedoiiji će i narednih dana preovlađivati oblačno sa padavinama, a snega će biti na planinama.

'