AKTUELNO

Podgoričanin Branko Vučković (33) podlegao je povredama zadobijenim u pucnjavi koja se preksinoć desila u Ulici Oktobarske revolucije u Podgorici. Na Vučkovića su zasad nepoznati napadači ispalili više hitaca, nakon čega su pobegli.

Kako se saznaje, Vučković je kobne noći krenuo na proslavu rođendana jednog rođaka u lokalu preko puta „Pejtona“. Kada je stigao blizu lokala, parkirao je motocikl. Čim je sišao sa motocikla, napadači su u njegovom pravcu ispalili više od deset hitaca, koji su ga pogodili u predelu donjih ekstremiteta.

Iz lokala su odmah istrčali njegova devojka i rođaci, koji su krenuli u poteru za ubicama. Međutim, ubice su brzo umakle. Ubrzo su stigli policija i Hitna pomoć. Mladić je prebačen u Urgentni centar, ali je tamo preminuo.

Policija sumnja da su ubice pratile mladića i da su iskoristili momenat na parkingu da pucaju u Vučkovića.

Posle pucnjave policija je blokirala kvart u kom je Vučković ranjen, a blokirani su svi izlazi iz grada. Međutim, to nije rezultiralo hapšenjem ubica. Inspektori kriminalističke policije su saslušali više očevidaca događaja.

U pitanju je nekoliko stanara okolnih zgrada, koji su policajcima kazali da su videli Vučkovića kako se parkira i da su se potom začuli rafali. Međutim, niko od njih nije video ubice.

Saslušano je i više bezbednosno interesantih lica. Od njih je uzet i DNK, ali niko od njih nije zadržan niti osumnjičen za ovaj zločin.

Prema saznanjima crnogorskih medija, Vučković se ne dovodi u vezu sa nekim od kotorskih klanova, pa policija ne veruje da je ovaj Podgoričanin žrtva sukoba tih kriminalnih grupa.

#Podgorica

#Ubistvo

'