AKTUELNO

Nepoznati napadač koji je tokom prethodne noći, u Budvi, hicima iz vatrenog oružja ranio Budvane Gorana Slovinića i Dragana Markovića, pucao je i u Marka Ljubišu Kana koji tom prilikom nije pogođen.

Marković i Slovinić ranjeni su dok su u Ljubišinom društvu sedeli na terasi lokala ispod starogradskih bedema. Iz policije je saopšteno da intenzivno rade na rasvetljavanju ovog događaja.

Inače, Cetinjanin Marko Ljubiša zvani Kan odavno je poznat policiji. Dva puta je preživeo pokušaj ubistva 2009. i 2013. godine.

Marko Ljubiša ranjen je 2009. godine, u Beogradu, ispred Arene, posle utakmice Partizan–Panatinaikos. Tada je pogođen u vrat, a policija je zaključila da je reč o nekim njegovim neraščišćenim kriminalnim računima.

Kan je u aprilu 2012. godine izručen iz Srbije u Crnu Goru, jer je za njim bila raspisana poternica Interpola na osnovu naredbe podgoričkog Višeg suda, zbog sumnje da je umešan u pokušaj ubistva.

2. marta 2013. godine teško je ranjen na Novom Beogradu, kada je pucano na njegov “golf” i pogodila su ga četiri metka u grudi i vrat. Njegovo ranjavanje ostalo je upamćeno i po tome što je uspeo sam da se domogne službe Hitne pomoći, gde je došetao okrvavljen i pao na ulaznim vratima. Kan tada nije hteo da kaže šta mu se dogodilo, gde, niti ko je pucao na njega. Rekao je svoje ime i izgubio svest.

Kako je kasnije otkriveno, na njega je pucano iz automobila u pokretu na Novom Beogradu, u Ulici Vladimira Popovića. Njegovo ime se dovodi u vezu s narko-biznisom ne samo u Crnoj Gori već i širom Evrope.

Ljubiša je bio poznat i kao blizak saradnik kriminalne grupe Luke Đurovića, povezane s Lukom Bojovićem, vođom nekadašnjeg “zemunskog klana”, a pretpostavlja se da je blizak i sa Sašom Boretom, koji je osuđen zbog učešća u ubistvu policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića.

#Crna Gora

#Pucnjava

'