AKTUELNO

Policija je u Splitu izvršila istragu nad dvoje hrvatskih državljana od 29 i 30 godina, koji se sumnjiče da su 18-godišnjoj državljanki BiH uzeli pasoš i iskorišćavali je kao roba

Policija je u Splitu izvršila istragu nad dvoje hrvatskih državljana od 29 i 30 godina, koji se sumnjiče da su 18-godišnjoj državljanki BiH uzeli pasoš i iskorišćavalije kao roba.

Muškarac i žena iz Splita se sumnjiče za krivično delo trgovine ljudima.

Naime, kako prenosi index.hr, državljanka BiH se 12. jula javila na oglas za čuvanje deteta i došla u Hrvatsku u dogovoru s 29-godišnjakom i 30-godišnjakinjom.

Oni se se sumnjiče da su joj tom prilikom uzeli i zadržali pasoš, koji su odbili da joj vrate, nakon čega su je, pored dogovorenog posla čuvanja deteta, iskorišćavali i za druge poslove, a za obavljeni rad nije bila plaćena te se nije mogla slobodno kretati bez njihove pratnje, a iz Policije je navedeno da je sve bilo propraćeno i pretnjama smrću od strane 29-godišnjaka.

- Devojka je 23. avgusta uspela da pobegne iz stana i pozvala je policiju. Pružena joj je lekarska pomoć te je utvrđeno da nije povređena - navode iz splitske policije.

Hrvatski par je uz krivičnu prijavu nadležnom Državnom tužilaštvu, doveden u pritvorsku jedinicu.

#Devojka

#Policija

#Trgovina ljudima

#Zločin

'