AKTUELNO

Gosti Novog jutra govorili su o aktuelnim temama.

Slobodan Samardžija, bivši dopisnik "Politike" iz Moskve govoreći o aferi "Reket" koja potresa Severnu makediju, samtra da je Severna Makedonija očigledno zemlja koja pokušava da nađe sebe.

Foto: TvPink Printscreen

-I takvih stvari će da bude mnogo kod njih iz prostog razloga da se zemlja profiliše kao samostalna, da nije deo nekoga - kaže Samardžija i napominje da su te stvari u neku ruku normalne i kako smatra, to je slika cele bivše Jugoslavije-

-To su stvari koje izbijaju na videlo, nismo mi specifični, svuda se to dešava. To su stvari koje profilišu zemlju nešto što zemlja pokušava da kaže - od afera, do kulture i kao da poručuje 'imamo i  i ovo i to' - kaže on.

Dragan Vujičić, novinar "Večernjih novosti" govoreći o samoubistvu američkog finansijera, koji je bio suočen sa optužbama za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje, Džefrija Epstajna, rekao je da je to to najveća priča danas u svetu, koja će da zaseni druge priče.

Foto: TvPink Printscreen

Sagovornici Novog jutra govorili su i o ustaškim zločinima koji su zaprepastili čak i naciste, a Vujičić je naglasio da su "Novosti" dokumente dobile iz arhiva Vojvodine, kao i da je sve prosleđeno papi Franji.

-Ti zločini se ne smeju zaboraviti - istakao je on.

Samardžija i vujičić su govorili i o crnom bilansu na srppskim putevima, složivši se da treba da se uvedu što rigoroznije kazne za nesavesne vozače.

#Afera

#Makedonija

'