AKTUELNO

Italijanski portal La Verita nastavlja da brutalno raskrinkava kriminalnu hobotnicu koju, između ostalih, čine makedonski premijer Zoran Zaev, njegov savetnik Zoran Bašanović i bivša estradna zvezda Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13. U čitavu aferu uključena je i specijalna tužiteljka Severne Makedonije Katica Janeva

Na ovom portalu objavljen je snimak u kojem Boki 13 u razgovoru sa makedonskim biznismenom Jordanom Kamčevom, žrtvom afere "Reket", otkriva koliko je blizak sa Zaevim:

Na pitanje Kamčeva da li će biti problema sa Zaevim, Jovanovski odgovara:

- Ja znam šta on govori. Znam šta sam razgovarao sa njim, stvari koje niko drugi ne zna.

U čitavu aferu uključena je i specijalna tužiteljka Severne Makedonije Katica Janeva.

Danas je na ovom portalu objavljen snimak u kojem Boki 13 tvrdi da je u svakodnevnom kontaktu sa tužiteljkom Katicom Janevom, koja je zadužena za slučaj Kamčeva, a usput pominje i izvesnog 'Zokija' koji mu pomaže.

Istražitelji sumnjaju da je 'Zoki' zapravo Zoran Bašanović.

Italijanski novinari u posedu su i snimka razgovora Bašanovića i Bokija 13 u kome se njih dvojica direktno dogovaraju o detaljima akcije reketiranja.

Da podsetimo, italijanski list 'La verita', koji je u četvrtak emitovao snimak na kojem se vidi kako Boki 13 i njegov saradnik iz kuće Jordana Kamčeva iznose milion evra u kešu, juče je objavio novi audio-snimak razgovora na osnovu koga nadležni istražni organi sumnjaju da je Boki 13 reketiranje dogovorao sa Bašanovićem, koji danas u Skoplju radi kao savetnik Zorana Zaeva.

Inače, u juče objavljenom snimku Boki 13 tvrdi da sa tužiteljkom Janevom sve dogovara i da se sa njom redovno viđa. Čak se u jednom trenutku čuje i glas tužiteljke, koja tajkunu kaže da 'ne brine ništa, jer će sve biti ok'.

#Boki 13

#Zoran Zaev

'