AKTUELNO

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Elmedina Talića (24) i Adnana Hasanovića (25) iz Zavidovića na po osam godina zatvora zbog obljube nad tada 13-godišnjom devojčicom.

Presuda je izrečena nakon što je Vrhovni sud RS, kao neosnovane, odbio žalbe branilaca dvojice optuženih i potvrdio prvostepenu presudu koju je izrekao Okružni sud u Doboju. Zajedno s njima na osam godina zatvora osuđen je i Mirza Marušić (21), čiju je žalbu Vrhovni sud RS uvažio, pa je ukinuo prvostepenu presudu i postupak vratio na novo suđenje.

U presudi se navodi da su optuženi u avgustu 2017. godine imali seksualni odnos sa tada 13 godišnjom devojčiom, iako su znali da se radi o detetu. Zločin se dogodio tokom crkvenog zbora u dobojskom selu Kožuhe. Optuženi su radili na ringišpilu, na kome su prodavali karte za vožnju, pri čemu su i upoznali maloletnicu.

Osim trojice optuženih, prijava je podnesena i protiv I. B. iz Zavidovića koji je nije bio dostupan istražnim organima, jer se nalazio na privremenom radu u inostranstvu.

#Presuda

'