AKTUELNO

Zbog preopterećenosti, neki pacijenti se upućuju na druge, regionalne bolnice.

Nesreće zbog leda na putevima i trotoarima izazvale su "vanredno stanje u Sloveniji", a samo u Ljubljani u utorak i sredu pomoć je u hitnim službama zatražilo 420 osoba, javlja Hina.

Juče je bilo nešto manje nesreća, ali u ljubljanskom Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) postelje i ambulante i dalje pune pacijenti, među kojima većina ima lomove ruku, a kod starijih osoba povrede kuka, izjavila je zamenica durektora Dragica Maja Smrke.

Zbog preopterećenosti te bolnice neki pacijenti moraju da čekaju na operaciju ili se upućuju u druge, regionalne bolnice, a svuda su pojačani interni i hirurški timovi.

Zbog poledice je otkazana nastava u jednoj osnovnoj školi jer je na brdu, što povećava opasnost od nesreća zbog leda na putu do nje.

Policija proteklih dana upozorava pešake da paze prilikom prelaska ulice gde je led vidljiv jer je i zaustavni put vozila duži, a vlasnicima motocikala i bicikala savetuje da ih ne koriste dok led ne popusti.

Medicinske službe su opterećene i širenjem gripa, a velik broj obolelih pripisuju i sve manjem procentu vakcinisanih, čak i među zdravstvenim osobljem.

J. Stanković

#Led

#Slovenija

#Sneg

'