AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutarašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) danas su, po nalogu Tužilaštva KS, uhapsili Darija Delibašića, sina legendarnog košarkaša Mirze Delibašića, osumnjičenog da je učestvovao u otmici turskog državljanina.

Portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić rekla je za Fenu da se osumnjičeni trenutno nalazi na kriminalističkoj obradi u MUP-u KS, posle koje će, u zakonskom roku od 24 sata, biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva.

Delibašić se sumnjiči da je 20. aprila učestvovao u otmici Turčina Tamera Kilerdžija, jednog od vlasnika nargila bara "Mahala" u Sarajevu, dodaje Fena pozivajući se na navode medija.

View this post on Instagram

Jedna za Tanju koja me voli u trenerci...

A post shared by Dario Delibasic (@dariodelibasic) on

Kako objašnjava, naoružane osobe su u naselju Pejton na Ilidži presrele Kilerdžija, koji se nalazio u putničkom automobilu. Preteći vatrenim oružjem izvele su ga iz vozila, svezale i držale zarobljenog do narednog dana kada su ga ostavili u sarajevskom naselju Otoka. Od njega su tražili milion konvertibilnih maraka.

Delibašić je privođen i ranije u vezi sa istim slučajem, ali nije bilo zakonskog osnova za njegovo zadržavanje, pa je pušten.

#Hapšenje

#Košarka

#Otmica

#Turska

'