AKTUELNO

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta čestitao je građanima i rukovodstvu Republike Srpske 9 januar. i poželeo im mir, opšti napredak i ekonomski razvoj.

U izjavi za javnost Linta je naveo da je veoma važno da se nastavi jačanje prijateljskih i bratskih odnosa između Srbije i RS u svim oblastima i da se aktivno radi na realizaciji što više zajedničkih projekata.

- Takođe, posebno je važno da se Srbija i Republika Srpska zajednički bore za poštovanje izvornog Dejtonskog sporazuma i povratak otetih nadležnosti Republici Srpskoj, za poštovanje prava Srba u Federaciji BiH, za istinu o stradanjima Srba i za kažnjavanje brojnih zločina nad našim narodom - poručio je Linta.

U izjavi je podsetio da je RS nastala kao težnja srpskog naroda zapadno od Drine da konačno bude slobodan, da opstane na svojim vekovnim ognjištima i na nikad više ne dozvoli da se nad njim izvrši genocid, zločin i etničko čišćenje.

Kaže, međutim, i da smo svedoci stalnih i opasnih nastojanja zapadnih centara moći i većeg dela bošnjačke elite da se ukine Dan Republike Srpske i da se 9. januar označi kao tobože početak agresije Srbije i srpskog naroda na BiH koji je doveo do genocida u Srebrenici.

- Ovo je jasna poruka da bošnjačka elita nije odustala od ratne politike Alije Izetbegovića čiji je cilj ukidanje Republike Srpske i stvaranje unitarne BiH u kojoj bi Bošnjaci imali glavnu reč, a Srbi bili potlačeni i diskrimisani - naveo je Linta.

#Miodrag Linta

'