AKTUELNO

Crnogorski mediji objavili su da je u češkoj uhapšen Slobodan Kašćelan, koji je okarakterisan da je jedan od vođa “kavačkog klana”.

Kako navode mediji, Kašćelan je uhapšen po poternicu koju je crnogorski Interpol raspisao 2017. godine zbog više teških krivičnih dela pozivajući se na Upravu crnogorske policije. Kašćelan (55) je navodno uhapšen u sredu uveče u Pragu u iznajmljenom stanu.

Njega policija sumnjiči da je u Prčnju 2010. godine pokušao da ubije I.M., ali i da je krajem maja 2010. godine na području opština Kotor, Tivat i Budva organizovao kriminalnu organizaciju.

Kako navodi Uprava crnogorske policije, ta grupa je oformljena radi vršenja krivičnih dela iznuda, zelenaštvo, nedozvoljeno držžanje oružžja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje užživanja opojnih droga, davanje mita.

Navodi se da je Kašćelan često menjao mesto boravka i koristio lažne identitete, a prilikom njegovog lociranja crnogorska policija je bila u kontaktu sa kolegama iz Češke, Nemačke, Austrije, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Švajcarske, Portugala, Španije i Kosova.

- Uhapsila ga je Specijalna jedinica policije Češke. U toku je dalja komunikacija sa nadležnim organima Češke oko određivanja ekstradicionog pritvora po našoj međunarodnoj poternici, u cilju izručenja ovog lica Crnoj Gori - navode u Upravi policije.

#Hapšenje

'