AKTUELNO

- Dobio sam danas od predsednika SAD čestitku u kojoj mi čestita 'Dan državnosti BiH'. Napisao sam mu da to nije moj Dan državnosti i da Srbi i Republika Srpska nisu pristali na to - kaže predsedavajući Predsedništva BiH.

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je odgovorio predsedniku SAD Donaldu Trampu, povodom njegove čestitke za Dan državnosti članovima Predsedništva BiH, tako što mu je uputio pismo u kojem mu je objasnio da Dan državnosti BiH nije njegov praznik.

- Dobio sam danas od predsednika SAD čestitku u kojoj mi čestita 'Dan državnosti BiH'. Napisao sam mu da to nije moj Dan državnosti i da Srbi i Republika Srpska nisu pristali na to. Obavestio sam ga da možemo da razgovaramo o EU integracijama, ali da ne možemo o NATO - rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

Tramp je u pismu članovima Predsedništva BiH naveo da će Amerika nastaviti da pruža podršku aspiracijama BiH ka evroatlantskim institucijama, uključujući članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji.

Dodik je rekao da su lažne tvrdnje da je doneta odluka u ulasku BiH u NATO i da je to veoma dobro poznato ambasadorki SAD u Sarajevu.

- Iako se ne slažem sa pismom koje sam dobio od Trampa, smatram da je ovo početak dobre komunikacije između nas - rekao je Dodik.

Dodik je i dalje na "crnoj listi" osoba kojima je zamrznuta imovina i zabranjeno putovanje u SAD zbog, kako smatraju u Vašingtonu, politike koju zagovara dovodeći u pitanje Dejtonski sporazum.

#Dan državnosti

#Milorad Dodik

'