AKTUELNO

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić danas je položio kauciju od milion evra (7,5 miliona kuna) kojom, prema prošlonedeljnoj odluci vanraspravnog veća, može da zameni istražni zatvor u kome se nalazi.

U zagrebačkom Županijskom sudu se saznaje da je kaucija uplaćena na sudski račun, te da je za 15 sati zakazano ročište na koje će Todorić biti doveden iz Remetinca gde se nalazi od izručenja Hrvatskoj, prenela je Hina.

Todorić će se na tom ročištu obavezati da će se odazivati na sudske pozive, a moraće da preda i pasoš, kazao je portparol suda Krešimir Devčić.

Uz polaganje pasoša, Todorić na slobodi bez sudskog odobrenja neće smeti da napušta Zagreb, svoje mesto prebivališta.

Todorića će nakon ročišta iz suda vratiti u Remetinec, gde će se razdužiti, a potom izaći na slobodu, najverovatnije u kasnim poslepodnevnim ili večernjim satima.

Vanraspravno veće zagrebačkog Županijskog suda je 15. novembra zaključilo je da Todorić može istražni zatvor zameniti merama opreza i kaucijom od 7,5 milona evra u gotovini, a njegova odbrana je ranije tvrdila da toliko novca nemaju.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ro Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora.

Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova koje je investicioni fond Nexus Private Equity Partneri preko kompanije Nexus ulaganja dao Agrokoru.

#Ivica Todorić

'