AKTUELNO

Slavica Rokvić, žena pokojnog legendarnog pevača Marinka Rokvića, obožava da kuva, te sa lakoćom smisli jelo od namirnica koje zatekne u svom frižideru.

Kada god ima slobodno vreme najmilije obraduje nekim novim receptom, koji sa trpeze, prema njihovim rečima, nestane brzinom svetlosti!

Ovo su recepti za dva Slavičina ručka koje obožava da jede!

Krompir sa blitvom i kupusom

4 srednja krompira

dve veze blitve

crveni kupus

šargarepa

mala glavica crvenog luka

so

biber

čen belog luka

masinovo ulje

balzamiko sirće od smoke

jabukovo sirće

Priprema:

Potrebno je 4 srednja krompira i dve veze blitve skuvati. Kad se skuva, izgnječiti krompir, iseckati blitvu, dodati so, biber, malu glavicu crvenog luka, čen belog, maslinovo ulje i malo balzamika.

Šargarepu izdinstati i začiniti.

Crveni kupus izrendati na najsitnije, i začiniti po ukusu, so, ulje i malo jabukovog sirćeta. I onda sve ređati kao u videu.

Stranice pleha za svaki slučaj namazati maslinovim uljem. Potom jelo odložite u frižider na neka 3 sata, a može i duže.

Ukrasitipo želji, a Slavica je stavila: posni ovseni krem za kuvanje, peršun, golicu, malinei masline

Šampinjoni sa batatom

Batat

šampinjoni

praziluk

tikvice

beli luk

spanać

ovsena pavlaka za kuvanje

testenina

Priprema:

Iseckati praziluk, batat, tikvicu, čen belog luka i prodinstati. Zatim dodati iseckane šampinjone. Kada puste svoju aromatičnost, u secko Slavica ubaci malo dinstane smese i izblenda, pa vrati ponovo u šerpu i doda spanać. Veoma kratko, uz mešanje na laganoj temperaturi. Kada je gotovo doda biljnu pavlaku za kuvanje. Paralelno, stavi da se kuva testenina. Potom sve sjedini i začas dobije fantastičan ručak.

Autor: Snežana Milovanov