AKTUELNO

Za domaću riblju paštetu ne treba ni puno materijala ni puno vremena.

Ponekad nam dosade svi ti namazi za doručak ili večeru, pa ukućane želite da obradujete domaćom ribljom paštetom.

Riba je inače zdrava, a za domaću riblju paštetu ne treba ni puno materijala ni puno vremena, a veoma je ukusna…

Kod ovakve domaće riblje paštete dobra stvar je što možete po želji dodati ili oduzeti neki sastojak koji ne volite ili u tom momentu nemate. Jedino bez čega zaista ne možete je jedna dobra seckalica ili multipraktik aparat, a ako nemate može da vam posluži i mikser (štapni ili ručni).

Sastojci

Za paštetu:

1,5 – 2 kg dunavske bele ribe

1 kašičica belog luka u prahu

1 kašičica peršuna

1 kašičica bosiljka

1 kašičica aleve paprike

1 limun

1/2 kesice limuntusa

3-4 lovorovog lista

1,5 – 2 dl ulja

1-2 manje ljute papričice

Priprema

Sve sastojke koliko je to moguće utrljati u ribu. Uz parčiće riba napraviti rezove, da bi lakše upila začine. Ribu porđati u vatrostalnu posudu, preliti uljem, pa stavidi alu-foliju, izbušiti foliju na nekoliko mesta. Rernu zagrejati na 180-200 C. Staviti ribu i peći 4-5 h. Po završetku ribu samleti, da dobijete paštetu, ako želite možete je ostaviti tako, pa koristiti ko sardinu, prenosi sajt Recepti.com

Autor: