Bećarac je jelo koje se najčešće priprema leti i na proleće, jer je lagano, a i pijace su tada pune raznovrsnog povrća.
Potrebni su vam paradajz, paprika i pirinač, ali možete da dodajte sastojke po želji. Ako spadate u one koji ne mogu da zamisle ručak bez mesa, mi vam predlažemo da napravite bećarac po našem receptu. Izuzetno je ukusan, a lako se sprema. Uživajte!
Sastojci: 500 g svinjskog ili pilećeg mesa, 8 većih paprika, 7 paradajza, malo pirinča, 1 crni luk, 2 tikvice .
Priprema: U većoj šerpi na malo ulja prodinstajte sitno seckani crni luk, pa dodajte seckano meso po izboru. Posolite i pobiberite, pa kada se meso prorpži dodajte seckane paprike, paradajz i tikvice. Sipajte pola čaše vode, pa poklopite i ostavite da se krčka. Kad povrće pusti sok dodajte pirinač i kuvajte dok sve ne omekša. Začinite po želji. Prijatno!
Autor: Z.L.