AKTUELNO

Priprema je veoma jednostavna.

Potrebno je:

380 ml vode;

300g šećera;

250 ml soka od pomorandže;

140 grama kukuruznog skroba;

3 kašike soka od limuna,

za posipanje 3 kašike kukuruznog skroba i

1 kašika šećera.

Priprema:

Pomešajte vodu, sok od pomorandže i šećer, pa im dodajte i kukuruzni skrob. Sve to stavite na ringlu i neprestano mešajte dok se sve ne zgusne kao puding.

Masu skinite sa ringle, pa joj dodajte 3 kašike soka od limuna, a zatim sve dobro izmešajte, dok se ne sjedini.

Potom prespite u vatrostalnu činiju i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, isecite na kocke pa uvaljajte svaku kocku u kombinaciju kukuruznog skroba i šećera.

Napomena: Po želji možete da dodate i druge sastojke kako biste dobili ratluk sa drugim ukusima.

Autor: