AKTUELNO

Hleb je neizostavna namirnica na srpskoj trpezi. Nijedan obrok se ne može zamisliti bez njega, a umesto da ga kupujeto evo kako da ga umesite.

Zaboravite na pekaru i napravite sami pravi domaćinski hleb. Testo se lako mesi, kratko morate da sačekate da odstoji i eto ukusnog obroka.

Sastojci: 700 g brašna, 400 ml vode, 10 g suvog kvasca, 30 g otopljenog putera, 1 kašika šećera, 1 kašičica soli.

Priprema: U činiji pomešajte 400 g brašna, dodati suvi kvasac, šećer, so, zagrejanu vodu i otopljen puter. Dobro promešajte i poklopite. Ostavite 20 minuta da se aktivira kvasac. Zatim dodajte ostatak brašna i zamesite meko testo. Dobijeno testo stavite u kesu za pečenje. Na gornjoj strani testa pravimo rez. Ostavite 20 minuta. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C/356°F 40 minuta.

Autor: Z.L.