AKTUELNO

Napravite sami ukusne i zdrave kocke za supu.

Zbog užurbanog načina života često nemamo priliku da pripremamo zdravije obroke i domaće supe, pa često pribegavamo instant varijantama. Zato vam predlažemo da odvojite malo vremena i napravite domaće kocke za supu koje vam mogu dugo trajati. One će vaše supe i čorbe učiniti još ukusnijim i zdravijim, a možete ih koristiti i kao zamenu za so u ostalim jelima. Prave se od domaćeg povrća sa dodatkom soli.

Sastojci: 700 g mešanog povrća po izboru, 2 stabljike celera, 1 tikvica srednje veličine, pola krompira, pola crnog luka, 2 šargarepe, 50 g spanaća, 110 g soli, maslinovo ulje.

Priprema: Svo povrće očistite, operite i isecite sitno. Stavite u tiganj i dinstajte. stavite so i krčkajte još 10 ak minuta. Zatim sve prebacite u secka i mutite. Dobijenu kašu ponovo malo propržite pa je ravnomerno rasporedite u pleh obložen pek papirom. Stavite u frižider i sutradan isecite na manje kockice. Svaku kockicu umotajte u alu foliju. Složite u plastičnu posudu i stavite u zamrzivač. Po potrebi vadite.

Autor: Z.L.