AKTUELNO

Čini se da je vrlo jednostavno napraviti ovo omiljeno italijansko jelo, ali postoji nekoliko stvari na koje bi trebalo pripaziti da bi sve ispalo dobro.

Priprema testa

Testo se mora dovoljno „odmoriti“. Jedna je od najčešćih grešaka kad se prerano makne s toplog mesta. Bitno je da se dovoljno digne da bi bilo vazdušastije. Testo je najbolje kasnije rastezati rukama. Ako se povlači nakon što se razvuče, to znači da ga je potrebno ostaviti da se još malo odmori na sobnoj temperaturi.

Sastojci za picu

Sos od paradajza najbolji je kad je domaći, a za njega je potrebno malo truda. Nakon što se napravi sok od paradajza, potrebno ga je začiniti po želji i premazati testo. Još jedna važna stvar kada su sastojci u pitanju jeste ta da se nikada ne stavljaju oni najjeftiniji. Važno je i znati dobro iskombinovati sastojke kako pica ne bi bila preslana ili pak bljutava.

Zagrejana rerna

Sada, kad je omiljeno jelo spremno za poslednji korak, važno je obratiti pažnju na to da rerna bude dobro zagrejana. Treba je zagrejati na najjaču temperaturu i tek onda staviti picu pa peći najmanje deset minuta.