AKTUELNO

Možete ga služiti kao predjelo ili doručak.

Kada je u pitanju suši, mnogi ljudi se gnušaju i same pomisli na konzumiranje sirove ribe.

Verovatno je to razlog zašto su domišljati gurmani našeg podneblja smislili domaću verziju, prilagođenu našem ukusu i namirnicama koje su naširoko dostupne.

Za ovo interesantno predjelo ili doručak, potrebno vam je:

– 150 g njeguške pršute

– 150 g kajmaka

– 100 g duvan čvaraka

– 50 g kiselih krastavčića

– 50 g crvene paprike

Priprema:

Isecite papriku i krastavčiće na tračice srednje širine, pa ih ostavite sa strane. Na dasku za sečenje poređajte pršutu, tako da se preklapa. Nožem uklonite višak masnoće, ako ga ima.

zatim preko pršute premažite kajmak u debljem sloju, pa stavite duvan čvarke celom dužinom poređanih komada pršute. Nakon toga, uzduž stavite krastavčiće i papriku na jednu polovinu prethodno pripremljenih sastojaka.

Zatim polako, nežnim stiskom, odižite komade pršute tako da napravite rolnicu. Sve lepo pritisnite, kako se rolnica ne bi raspala. Zatim uzmite oštar nož i isecite rolnicu na komade.

Autor: